Sve novosti

SUPER METEOR 650

ROYAL ENFIELD SUPER METEOR 650 - CRUISING U SVOM NAJČIŠĆEM OBLIKU

● Željno iščekivani punokrvni cestovni cruiser Royal Enfielda predstavljen na EICMA sajmu 2022

● Predstavlja 121-godišnju baštinu Royal Enfield-a u proizvodnji izvrsno dizajniranih motocikala savršeno prilagođenih vožnji na duge staze

● Na temelju vrlo hvaljenog 650 twin motora koji je optimiziran za krstarenje s novom šasijom razvijenom za udobnost i lako putovanje dugim cestama

● Predstavljen u dvije različite varijante: Super Meteor 650 i Super Meteor 650 Tourer - i to u sedam upečatljivih boja!

EICMA, Milano, 8. studenog 2022.: Royal Enfield, globalni lider u vozilima srednje kubikaže (250cc - 750cc) motociklističkog segmenta, danas je predstavio novi Super Meteor 650, ubrizgavajući novu razinu karaktera, stila i pristupačnosti na tržištu cruisera srednje veličine.

Super Meteor 650 nastavlja nasljeđe Royal Enfielda u izgradnji vrhunskih cruisera, usredotočen na nagrađivanu twin platformu od 648cc koja je rigorozno testirana od 2018. (svjetsko priznanje unutar višestruko nagrađivanog Interceptora 650 i Continentala GT 650 modela).

Komentirajući lozu cruisera Royal Enfielda i pristup izradi motocikala, Siddhartha Lal, direktor tvrtke Eicher Motors Ltd., rekao je: Uvijek smo imali diferenciran pristup za izradu motocikala i naš prekrasni novi cruiser, Super Meteor 650, nije drugačiji. Inspiriran nekim velikim cruiserima koje smo izgradili kroz našu povijest, i stvarnim vozačima, Super Meteor je izraziti Royal Enfield i u svakom slučaju čistokrvni cruiser po obliku, faktoru i dizajnu.

To je apsolutno moderan, profinjen i ugodan motocikl koji je namijenjen za krstarenje, ugodan i dostupan čak i vozačima koji nikada prije nisu razmišljali o cruiser modelima. Suštinska krstarica, Super Meteor 650 kombinira jednostavne kontrole i instrumente s opuštenom ergonomijom vozača; stabilnost na cesti s užitkom od kojeg osjećate trnce vožnjom zavojitim cestama.

Njegov fleksibilan, glatko uglađen motor ima obilje okretnog momenta i njegov cool retro stil prožet je jasno prepoznatljivim Royal Enfield DNK. Nezastrašujuć i praktičan, Super Meteor 650 ima siluetu čistokrvnog krstaša niskog stava i raskošno sjedalo s uskim strukom koji zajedno čine uživanje u vožnji. Veliki spremnik daje prošireni domet, a široke gume bez zračnica na aluminijskim naplatcima pružaju pouzdanost i bezbrižnost pri brzinama na cesti.

Govoreći o inženjerstvu koje podupire Super Meteor 650, izvršni direktor Royal Enfielda, B Govindarajan, rekao je, Čak i na početku razvojnog puta 650 twin platforme bile su nam jasne naše namjere projektiranja i izgradnje pravog cestovnog cruisera. Prošlo je dosta od izrade, ali jako nam je drago da je konačno ovdje. Twin motor 650 bio je srce velikog globalnog uspjeha Interceptora i Continentala GT 650 i mi smo uvjereni da će ova platforma, u novom avataru cruiser modela, stvoriti novu publiku za Royal Enfield diljem svijeta.

Tijekom godina, Royal Enfield je dao izniman doprinos kategoriji cruisera, izvrsni motocikli koji su utemeljili novo, snažno tržište. Počevši od sredine 1950-ih, tvrtka je bila desetljećima ispred definiranja žanra cruisera, kada je proizvodila američku varijantu izvornog Redditch Super Meteora s onim što se danas smatra profilom krstarice.

U kasnim 1990-ima, Royal Enfield je bila prva motociklistička tvrtka koja je uvela kulturu krstarenja na Indijskom tržištu s izlaskom Citybikea, jednocilindričnog krstaša temeljenog na legendarnom Bulletu. To je evoluiralo u Lightning 535, koji je u svoje vrijeme postao najveći motocikl u Indiji.

Loza cruisera Royal Enfielda nastavila se izdavanjem prvog Thunderbirda 350 2002. U početku s AVL Lean Burn motorom, od 2008. nadalje T’bird je građen oko Royal Enfield UCE platforme. Bio je to motocikl koji je ohrabrio desetke tisuća mladih Indijaca na krstarenje motociklom. Thunderbird 500, kralj indijskih autocesta, uslijedio je 2012. i Thunderbird X, mlađi cruiser namijenjen urbanim vozačima, stigao je 2018.

Globalni uspjeh uslijedio je 2020. lansiranjem Meteora 350 na potpuno novoj platformi J-serije. Meteor 350 ubrzao je tempo s novim standardima finoće, kvalitete, i što je najvažnije, upravljivosti. Jednako kao kod kuće, u gradu, na otvorenoj cesti, uživao je u spektakularnom prijemu na europskim tržištima, kao i osvajanje srca i umova vozača diljem svijeta.

Super Meteor 650 ne samo da proširuje ovo ponosno porijeklo izvanrednih krstarica, već ga vodi do sljedeće razine. Šef dizajna Royal Enfielda, Mark Wells, kaže da je to arhitektski cruiser: Naš cilj je bio stvoriti motocikl koji bilježi samu bit britanskih cruisera. Dizajn je utjecan stilovima 1950-ih, uključujući naše motocikle, ali sa suvremenim obratom. Super Meteor 650 je bezbrižan motocikl za vožnju, za prelazak ogromnih, impresivnih krajolika, za usmjeravanje prema horizontu, točci nestajanja, rekao je.

Osim izvanrednog inženjeringa i ergonomije, postoji jedan aspekt Super Meteora koji će zaslijepiti vozače, i doista svakoga tko voli dizajn: besprijekorna elegancija nepogrešive cruiser linije, utjelovljene u obliku pješčanog sata motocikla. Čak i kada stoji nepomično, lako je zamisliti ljetni večernji zrak kako struji preko aerodinamičnog oblika Super Meteora i kilometri koji glatko otkucavaju pod njegovim kotačima.

Položaj u vožnji jedna je od ključnih karakteristika svakog cruisera, a Super Meteor to čini uz nožne komande potpuno pomaknute prema naprijed, nisko nazubljeno sjedalo i široki upravljač povučen unatrag. Sve to stapa kako bi se vozač osjećao kao dio svog motocikla. Harris Performance stvara potpuno novu šasija koja pruža nisko težište za velike brzine, stabilnost i lako manevriranje koje ulijeva povjerenje svim razinama vozača. USD vilice, LED prednja svjetla, najsuvremeniji TBT navigacijski sustav, redizajnirani poklopci motora i vrhunsko upravljanje i završna obrada samo su neke od mnogih značajki koje privlače pozornost.

Super Meteor 650: solo tourer varijanta i biti će dostupna u pet boja - Astral Black, Astral Blue, Astral Green, Interstellar Grey i Interstellar Green.

Super Meteor 650 Tourer: grand tourer varijanta i biti će dostupna u Celestial Red i Celestial Blue boji.

Motocikl je podržan opsežnim paketom originalne dodatne opreme za različite mogućnosti putovanja. Od tri motocikla predstavljena na EICMA-i, Astral Black Super Meteor 650 opremljen je originalnim priborom za motocikle Solo Tourer, uključujući bar end retrovizore, deluxe oslonce, solo sjedalo, LED indikatori i strojno obrađeni kotači. Celestial Red Super Meteor 650 Tourer opremljen je kompletom dodatne opreme Grand Tourer uključujući deluxe touring dvostruko sjedalo, touring vjetrobransko staklo, naslon za suvozača, deluxe oslonce i kovčezi za duga putovanja, touring upravljač i LED indikatori. Interstellar Green Super Meteor 650 prikazan je u standardnom formatu.

Super Meteor 650 je stvoren kako bi svojim vozačima omogućio da se oslobode svakodnevne rutine, uhvate romantiku otvorene ceste, dožive goleme otvorene krajolike i uživaju na putovanjima koja nisu ograničena satima ili kilometrima.

Royal Enfield je uvjeren da će od nevjernika stvoriti vjernike, ohrabrujući one koji vole motociklizam, ali bez iskustva ili želje za vožnjom cruisera. da učine upravo to – idite na krstarenje!

15.11.2022
Copyright © Royal Enfield 2024
Web design & SEO by NewArt Studio