Sve novosti

READY.SET.SCRAM - 411 ADV CROSSOVER

● Živahni, višenamjenski ADV Crossover koji kombinira DNK avanturista na velikim visinama s autentičnim vibracijama scramblera

● Potpuno nova potkategorija koja je sposoban multi-tasker, optimiziran za agilnost i uvijek spreman prihvatiti izazove

● Scram 411 bit će dostupan u dvije varijante i pet zadivljujućih boja - europske cijene bit će objavljene sredinom travnja

London, 16. ožujka 2022.: Royal Enfield, globalni lider u segmentu motocikala srednje veličine, danas je predstavio Scram 411 - prvi ADV crossover te marke. Novi Scram 411 zanimljiv je, pristupačan i sposoban ulični scrambler, sa srcem avanturističkog motocikla. Izgrađen na provjerenoj platformi motora LS-410 tvrtke Royal Enfield i šasiji Harris Performance, Scram 411 kombinira živahnu agilnost na urbanim ulicama, s kompetentnim sposobnostima za neravne ceste. Fokusirane i namjerne promjene u geometriji i ergonomiji vožnje čine ga idealnim za vožnju u gradu, kao i za nepredvidive, izazovne staze izvan urbane mreže.

Scram 411 nastavak je stalne potrage Royal Enfielda da omogući potragu za istraživanjem; i izgradnjom motocikala koji mogu biti savršeni saveznik za svaku avanturu. Jedan takav motocikl je Himalayan - prvi namjenski napravljeni avanturistički tourer Royal Enfielda. Inspiriran svojim terenom i desetljećima iskustva vožnje na Himalaji, Himalayan je spartanski, ali neizmjerno sposoban motocikl koji je savršen za većinu vozača i izgradio je uspješnu subkulturu avanturističkih putovanja diljem svijeta. Lansiran 2016., Himalayan je dobio globalno priznanje zbog svog čistog i jedinstvenog dizajna i dobro zaokruženih mogućnosti, što ga čini među najprodavanijim motociklima Royal Enfielda diljem svijeta. Ove visoko cijenjene i terenski testirane karakteristike Himalayana bile su inspiracija za urbaniji, scrambler stil evolucije - Scram 411.

Scram 411 je nova podvrsta koja ima autentične vibracije scramblera i dolazi s ugrađenim snažnim avanturističkim DNK. To je motocikl koji je razigrano okretan na gradskim cestama, ali je vrlo sposoban multi-tasker koji je uvijek spreman za sve što mu se nađe na putu.

Scram 411 pokreće globalno cijenjeni 411cc, 4-taktni, SOHC, zračno hlađeni jednocilindrični motor s ubrizgavanjem goriva. Motor ima maksimalnu snagu od 24,3 KS pri 6500 o/min i maksimalni okretni moment od 32 Nm pri 4000-4500 o/min, što osigurava glatku isporuku snage i snažan okretni moment na dnu koji podiže ukupne performanse. Motociklom je lako upravljati tijekom dugih gradskih putovanja uz minimalne promjene stupnjeva prijenosa, a performanse motora koje ulijevaju samopouzdanje omogućuju mu da se lako nosi s lošim cestama i dionicama izvan ceste.

Teleskopski prednji ovjes s vilicama od 41 mm i hodom od 190 mm, zajedno sa hodom od 180 mm na stražnjoj strani s mono amortizerima osiguravaju stabilnu i sigurnu vožnju u različitim i teškim uvjetima na cesti. Prednji i stražnji diskovi u kombinaciji s dvokanalnim ABS-om nude pouzdano kočenje.

Promjenu u geometriji vožnje donose 19-inčne prednje gume dvostruke namjene. Ovo u kombinaciji sa 17-inčnim stražnjim gumama ključni su elementi koji motociklu donose okretno upravljanje. Gume s dvostrukom namjenom osiguravaju pouzdano prianjanje na asfaltu i na malom šljunku, donoseći savršenu kombinaciju prianjanja na cesti i upravljivosti na neravnoj cesti.

Sjedalo na novom Scramu 411 ponovno je osmišljeno za veću udobnost tijekom dugog vremena sjedenja. Novo single-seat sjedalo koje odražava urbani stil motocikla, nudi veliku udobnost i za vozača i suvozača na dugim gradskim putovanjima, kao i za manje prohodne ceste. Pristupačna visina sjedala olakšava manevriranje motociklom u gušćem prometu. Ergonomija vožnje na Scram 411 djeluje vrlo čvrsto i samouvjereno. Položaj upravljača i visina sjedala čine vožnju dinamičnom i privlačnom. Zadržava zapovjedni i udoban položaj za vožnju, a istovremeno olakšava vožnju kada sjedite ili stojite.

Novi motocikl ima digitalno-analognu ploču instrumenata koja omogućuje jednostavan pristup bitnim informacijama na digitalnom zaslonu. Postavljeni analogni brzinomjer stare škole dodaje Scram-ov stil i olakšava gledanje perifernim vidom. Instrument tabla također ima automatski mjerač, mjerač puta, vrijeme, mjerač goriva s niskim upozorenjem i servisni podsjetnik. Royal Enfield Tripper Navigation dostupan je kao standard na svim varijantama Scram 411 modela.

Nove živopisne boje osmišljene su da se ističu i odražavaju izrazitu urbanu vibru, s tamnim nijansama u kombinaciji s istaknutim bojama koje će popratiti i dati naglasak na kulturu ulične umjetnosti. BASE varijante Scram 411 dolaze u grafitno žutoj, grafitno crvenoj i grafitno plavoj boji - sve s spremnicima Gun Grey nadopunjenim različitim šarenim oznakama spremnika i odgovarajućim trakama na felgama guma. PREMIUM varijanta, u dvije boje - White Flame i Silver Spirit - može se pohvaliti dvostrukim bojama spremnika, s jedinstvenom i originalnom grafikom.

Scram 411 dolazi spreman za avanturu s nizom motociklističkih dodataka koji nadopunjuju životni stil i svrhu, te pružaju poboljšanu udobnost, zaštitu i stil. Idealan za vožnju u urbanom okruženju i bijeg tijekom vikenda, originalni motociklistički dodaci Royal Enfielda dolaze s opsežnim 3-godišnjim jamstvom i potpuno su homologirani uz motocikl.

Scram 411 predstavljen je globalnoj publici putem digitalnog lansiranja, s punim europskim predstavljanjem za kraj travnja, a početak prodaje i probne vožnje dostupni su početkom svibnja.

16.03.2022
Copyright © Royal Enfield 2023
Web design & SEO by NewArt Studio