Sve novosti

NOVI ROYAL ENFIELD CLASSIC 350 - PREPOROĐENA LEGENDA!

● Royal Enfield lansira potpuno novi Classic 350 na tržište – tipičan, bezvremenski i retro stiliziran sa svim osnovama suvremenog motocikla.

● Nadovezujući se na naslijeđe originalnog i kultnog Royal Enfield Classica - prvi put lansiran 2008.

● Temeljen na modernom motoru serije J s potpuno novim podvozjem - za profinjenu, glatku i osvježavajuću vožnju

● European Press Launch za Classic 350 bit će na EICMA 2021 - a dolazak proizvoda na tržište očekuje se u proljeće 2022. godine

London, 1. rujna 2021.: Royal Enfield je simbol otpornosti, namjerne dugovječnosti i autentičnosti od 1901. Očuvao je naslijeđe izgradnje jednostavnih, skladnih motocikala spajanjem tradicionalne izrade s modernom tehnologijom, kako bi se stvorila čista motociklistička iskustva. U svojoj 120. godini poslovanja, Royal Enfield ponovno zamišlja svoj kultni motocikl, Classic, lansiranjem potpuno novog Royal Enfield Classic 350 – bezvremenskog motocikla koji je ponovno zamišljen kako bi zadovoljio moderne težnje.

Potpuno novi Classic 350 dodaje još jedno novo poglavlje ostavštini Royal Enfielda u izgradnji autentičnih britanskih motocikala iz poslijeratnog doba koje vole entuzijasti diljem svijeta. Dizajnersko nadahnuće serije Classic može biti datirano sve do 1948. godine s revolucionarnim Royal Enfield modelom G2, prvim koji je imao stražnji ovjes s okretnom rukom na punom serijskom motociklu. Pouzdan koliko je bio i lijep, model G2 poslužio je kao snažna dizajnerska inspiracija za iznimno popularan Classic 500 koji je lansiran 2008. Classic 500 je pomogao redefinirati motociklistički prostor srednje kategorije i bio je sastavni dio oživljavanja Royal Enfielda, sve dok proizvodnja pouzdanog UCE 500 motora nije zaustavljena 2020. U razdoblju od 12 godina proizvedeno je više od 3 milijuna Classic 500 modela, stvarajući nevjerojatno vlastito nasljeđe - a sada je novi Classic 350 spreman za preuzeti plašt i dalje nadograditi legendu.

Govoreći o naslijeđu Classica i komentirajući lansiranje potpuno novog Royal Enfield Classic 350, Siddhartha Lal, izvršni direktor Eicher Motors Ltd. rekao je: „Classic lansiran 2008. bio je moderan i sposoban motocikl koji je simbolizirao bezvremenski poslijeratni styling iz doba vrhunca britanske motociklističke industrije. Zadivljujući jezik dizajna i jednostavnost u kombinaciji s pouzdanošću, katapultirali su Classic do globalne popularnosti i redefinirali segment motocikala srednje kategorije (250-750 ccm).

Posvetili smo veliku pažnju svakom aspektu motocikla, od njegovog zadivljujućeg izgleda, preko savršenstva dijelova i dodirnih točaka, do besprijekornih performansi u vožnji. Motor je super uglađen, intuitivno reagira i privlačan je, te ima ono prekrasno režanje pri ubrzanju. Potpuno nova šasija daje ogromno samopouzdanje tijekom vožnje, uz sigurno upravljanje i okretno kočenje. Motocikl se osjeća pod kontrolom i dobro odgovara u uskim zavojima. Motocikl je, bez sumnje, vodeći u klasi, a osjeća se nevjerojatno profinjeno i ugodno za vožnju.

Kroz našu povijest, bili smo dosljedni u našoj potrazi za stvaranjem bezvremenskih, prekrasnih motocikala koji su izvrsno zabavni za vožnju, a novi Classic 350 čini upravo to. Potpuno novi Classic 350 kombinira ovaj tipičan, retro dizajn s modernim i profinjenim iskustvom vožnje. Uvjereni smo da će potpuno novi Classic 350 ponovno redefinirati prostor za motocikle srednje veličine na globalnoj razini.”

Pokrenut modernim jednocilindričnim motorom hlađenim zrakom i uljem od 349 ccm, koji je nedavno lansiran na Meteoru 350, potpuno novi Classic 350 donosi novu razinu udobnosti, glatkoće i profinjenosti u doživljaj vožnje. Classic 350 generira snagu od 20,2 KS pri 6100 o/min i okretni moment od 27 Nm pri 4000 okr/min, što rezultira snažnim niskim trzajem i super glatkim linearnim prijenosom snage u cijelom pojasu. S primarnom osovinom za balansiranje koja smanjuje vibracije, ponovno rođeni Classic 350 djeluje glatko i dobro na cesti. Mijenjanje stupnjeva prijenosa je oštro, glatko i opušteno, zahvaljujući optimiziranom 5-stupanjskom mjenjaču koji osigurava snažno ubrzanje u gradu, kao i opuštenu vožnju pri krstarećoj brzini. Na veliku radost entuzijasta Royal Enfielda, novi Classic 350 zadržao je nepogrešivu notu ispuha.

Dizajniran i razvijen od strane timova dizajnera i inženjera sa sjedištem u dva najmodernija tehnološka centra Royal Enfielda, u Indiji i Velikoj Britaniji - Classic 350 je proizvod istinske suradnje na svim kontinentima. Potpuno novo podvozje izgrađeno je za vrhunsku udobnost i upravljivost - dizajnirano da bude tvrđe, šasija potiče više samopouzdanja pri većim brzinama u zavojima, a osjeća se čvrsto i stabilno na ravnim cestama. Prednji i stražnji ovjes opsežno su razvijeni za udobnije vrijeme u sjedalu. S boljom ergonomijom u vožnji i sigurnijim kočenjem, Classic se osjeća okretno i udobno - dodatno poboljšavajući samo iskustvo vožnje.

Sve nove varijante Classic 350 modela – koje dolaze na europsko tržište – bit će opremljene dvokanalnim ABS-om i stražnjim disk kočnicama. Za udobnije sate na sjedalu, novi Classic ima nova, šira sjedala s jastučićima od meke pjene - uključujući sjedalo kao što je standard za sve nove varijante modela. S potpuno novim upravljačem, položaj za vožnju suptilno je izmijenjen kako bi se dodatno poboljšala udobnost uz zadržavanje poznatog klasičnog osjećaja. Modernu notu donosi nova digi-analogna instrumentna ploča u kojoj se nalazi LCD info ploča. USB utor za punjenje bit će postavljen ispod upravljača za praktičnost brzog punjenja u pokretu.

Novi Classic 350 bit će dostupan sa širokim spektrom originalne motociklističke opreme, dizajnirane i razvijene kako bi nadopunila njegovu svestranost, kao i poboljšala udobnost, korisnost i stil. Paket novih dodataka za Classic 350 je namjenski vođen i uključuje niz opcija po mjeri koje su dizajnirane za specifične teme koje omogućuju vozaču da poboljša oblik i funkciju motocikla prema svojim željama. Dodatna oprema za motocikle Royal Enfielda dolazi s opsežnim 3-godišnjim jamstvom i dizajnirana je, razvijena i certificirana uz motocikl. Za daljnje individualno samoizražavanje, izbor opreme za vožnju, uključujući kacige, majice i lifestyle dodatke, dizajn je inspiriran Classic 350 modelom.

Novi Classic 350 trebao bi biti predstavljen po prvi put na europskom tržištu na ovogodišnjem EICMA sjamu u Milanu, u studenom. Nadovezujući se na fenomenalni europski uspjeh Meteora 350, Classic 350 dodatno jača ponudu proizvoda tvrtke Royal Enfield u segmentu srednje veličine – pružajući još privlačnije i pristupačnije opcije za vozače svih dobi i iskustva.

30.11.2021
Copyright © Royal Enfield 2024
Web design & SEO by NewArt Studio